Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Smørstekt andebryst, gamalostkrem og perlepotet

Smørstekt andebryst, gamalostkrem og perlepotet >

2 andebryst

300 g flowersprout fra Vang Gård

100 g sortkålchips, fritert på 180 °C og tørket på 70 °C

100 g rød grønnkålchips, fritert på 180 °C og tørket på 70 °C  

100 g grønnkål, fritert på 180 °C og tørket på 70 °C

100 g rømme, smakt til med 20 g frosset og revet Gamalost

2 syltede rødløk

rørte tyttebær

12 perlepoteter fra Bjertnæs & Hoel

fritert sjalottløkcrisp

 

Rens andebrystene og skjær nesten gjennom svorsiden. Legg dem i en kald panne og stek dem på middels varme i 8-10 minutter. Snu brystene når de er nesten ferdig og brun ferdig med smør og urter de siste to minuttene. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 8-10 minutter før du skjærer opp.

 

Perlepotet fra Bjertnæs & Hoel

Kok perlepotetene i saltvann i ca. 10 minutter. Etterpå rulles de i tørket sjalottløkcrisp.

 

Pærepuré

2 rensede norske pærer skrelles, kuttes i grove biter, og kokes møre i en kjele med lokk. Mos dem i blender til puré og smak til med salt, sukker og sitronsyre.

 

Flowersprout fra Toten

Rens blader fra stilken og stek disse i smør i 10 sekunder. Smak til med salt og norsk eplejuice. Anrett andebrystene på kålen med pærepuré og resten av ingrediensene rundt.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev