Norsk Mat Korn/meieriprodukter Bakt ørret med dillsmuler, dillolje og dillsmør

Bakt ørret med dillsmuler, dillolje og dillsmør>

500 g ørretfilet

100 g salt

70 g sukker

en kvast dill

ørretrogn som garnityr

 

Kutt ørretfileten i et ca 20 cm langt stykke og bruk den øverste delen på langs ved å følge midtben-linjen. Trim vekk fett under ryggfinnen og magepartiet. Bland salt og sukker i en bolle med en dillkvast. Vend fisken i blandingen og la den marinere i 4 timer. Legg filetene på et stykke plastfolie og rull så hardt du klarer til et fast sylinder. Bak ørreten i ovnen på 38 °C i en time. 

Avjøl i kjøleskap og kutt ørreten i passende biter.

 

Dillsmuler

6 medium loffskiver

4 kvaster dill

4 ss sesamfrø

0,5 dl olje

1 ts salt og pepper

juice fra en halv sitron

 

Tørk loffskivene i ovnen på 60 °C i 4 timer. Kutt loffen i små terninger og bland dem sammen i en kjøkkenmaskin med et par dillkvaster, sesamfrø, olje, salt, pepper og sitronjuice til en grønn og noe klumpete blanding.

Denne lagres i kjøleskapet. Mal til ønsket pulverkonsistens før servering.

 

Dillolje

200 g dillkvaster

600 g solsikkeolje

 

Dillkvaster og solsikkeolje blandes sammen i en termomix på 50 °C i 4 minutter. Har man ikke termomix, varmes oljen til 50 °C og kjøres i en kjøkkenmaskin i fire minutter. Sil oljen gjennom et klede og lagre den mørkt og kaldt.

 

Dillsmør

500 g Avdemsmør

salt etter smak

dillolje etter smak og konsistens

 

Romtemperert Avdemsmør kjøres til en hvit og luftig blanding i en kjøkkenmaskin. Hell i en tynn stråle med dillolje til du får et grønt og fint smør med god dillsmak. Bruk ca 50 g av oljen.  Smak til med salt.

Bruk en passende tallerken, fjøl eller fat og dander små sylinder av ørreten med oppmalte smuler og dillsmør rundt. Bruk gjerne en sprøytepose til smøret. Pynt med dill og ørretrogn.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev