Norsk Mat Korn/meieriprodukter Fenalårsmør på økologisk smør fra Røros

Fenalårsmør på økologisk smør fra Røros>

500 g Røros Smør

300 g grove biter fenalår

 

Ha smør og grovkuttede biter av fenalår i en vakuumpose og lukk den på full styrke. Om man ikke har utstyr, kan man legge smør og fenalår i en kjele med lokk i ovnen på 80 °C  over natten. Legg posen i vannbad med sirkulator på 80 °C og infuser i 6 timer. Sil smøret gjennom en finmasket sil i en bolle.

Sett bollen over et isbad og rør jevnlig til smøret begynner å tykne igjen.

Når det begynner å stivne, røres det  kraftig til en fin konsistens. Server eller sett i kjøleskapet for senere bruk. Dette smøret er nesten en rett i seg selv og passer som en del av en spekeanretning, som forrett eller liten snack.

Det egner seg også godt til steking.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev