Norsk Mat Korn/meieriprodukter Gamalost, melk, honning, ristede nøtter og nypesyltetøy

Gamalost, melk, honning, ristede nøtter og nypesyltetøy>

Gamalost fra Vik med melk, honning, ristede nøtter og nypesyltetøy

 

200 g Gamalost fra Vik

250 g H-melk eller fløte

3 plater gelatin

40 g kokt byggryn

40 g valnøtter

40 g hasselnøtter

40 g norsk honning

40 g nype syltetøy

skogsyre som garnityr

 

Melkegelé

Bløtlegg gelatinen i kald vann. Varm opp melken og bland den med gelatinen. Fyll dette på en flat tallerken eller fat. Geleen skal være ca. 3 mm i tykkelse. Sett fatet på kjøl slik at den stivner.

 

Nøtteblanding

Bland nøtter med salt, sukker, 20 g honning og 1 eggehvite. Stek på 185 °C i ca. 10 minutter.

 

 

Nypesyltetøy

1 kg nyper og 2 l vann kokes i to timer og presses gjennom et sil. Det blir ca. 500 gram. Kok opp pureen og smak til med 250 g sukker og juice fra en halv sitron. Anrett ingrediensene på en passe tallerken og napér med nypesyltetøy.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev