Norsk Mat Korn/meieriprodukter Knekkebrød med Skjørost og fenalår

Knekkebrød med Skjørost og fenalår >

Knekkebrød

9 dl vann

150 g havregryn

200 g sammalt hvete grov

200 g sammalt rug fin

75 g linfrø

75 g sesamfrø

75 g gresskarkjerner

150 g solsikkekjerner

10 g salt

5 g gjær

 

Bland korn og melk. Kok opp vannet og ha det over kornene og melet.

Når blandingen holder romtempetur blandes gjæren inn. Denne løses opp i litt kaldt vann først. La deigen stå i 12 timer. Has så tynt utover på et brett med bakepapir. Stekes på 150 °C i ca. 40 minutter.

 

Syltet løk

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann

 

Alt kokes opp og helles over skivet rødløk og avkjøles. Smaker best etter 24 timer.

 

Skjørostkrem

1 del rømme

2 deler Skjørost

 

Kjøres glatt med en stavmikser og smakes til med salt og pepper. Server knekkebrødene med pisket Rørosrømme, Skjørost og fenalår. Pynt med urter som timian eller karse.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev