FOTO stian Broch
KOKK jonathan Bukkøy Arntzen
appetitt 1/2015
En god metode for å røyke smør, og som vi bruker på Kreativ Catering, er å legge den mengden smør i terninger vi vil røyke i ovnen. Vi tar røykespon i en stekepanne og setter varmen på for fullt. Når det ryker godt i panna tenner vi sponet med en håndholdt brenner til det tar godt fyr. Dette er en god uteaktivitet for hjemmekjøkkenet.
Så kveler vi flammene med et lokk og setter pannen i ovnen og fjerner lokket. Husk å stenge ventiler og luftrør. På denne måten unngår vi for høy temperatur så smøret smelter. La det stå i 30-40 minutter, mer eller mindre etter smak.
En annen metode er å kjøpe en Smoke Gun. Da legger vi smøret i en stor boks med lokk og fyller boksen med røyk 4-5 ganger. Når smøret er ferdigrøkt blandes det i en mikser til det er fint og mykt. Dette smøret passer perfekt til steking og som bordsmør til speket og røkt mat.