Norsk Mat Korn/meieriprodukter Softis av hvit Kjerringøyost og tørrfisk

Softis av hvit Kjerringøyost og tørrfisk>

I alle rettene benytter vi utvannet tørrfisk fra Glea på Røst, renset for skinn og ben. Har du fisk som ikke er utvannet, bløtlegger du den i kjøleskap. Bruk kaldt vann, og vann ut i 4-8 dager etter størrelse, der vannet skiftes daglig. Du kan enkelt sjekke om fisken er klar ved å rive av en liten bit og tygge for å kjenne konsistensen. Den skal være fast, men enkel å tygge, og ryggstykket skal ha konsistens som f. eks. lettsaltet torsk.

 

Iskrem

300 g crème fraîche

250 g hvit Kjerringøyost, renset for skorpe

200 g sukker

250 g melk

60 g fløte

1 plate gelatin

 

Alt has i en blender, bortsett fra 50 g av melken. Denne varmes og smeltes gelatin i. Kjør blenderen og spe i gelatinmelken. Kjøl ned og kjør på ismaskin.

 

Crispy tørrfisk

Tørrfisken som ble silt av etter tørrfisksmøret tilsettes sitronzest og maldonsalt. Tindvedbær vendes i melis og brukes som topping.

 

Krumkaker

ca. 6-8 krumkaker

1 egg

60 g sukker

60 g hvetemel

60 g smeltet smør

kardemomme og muskat

 

Lag eggedosis av sukker og egg. Vend inn mel, så smør. La det svelle i ca. en halv time. Stek dem lett gylne i krumkakejern og form dem rundt en krumkakepinne. Spises helst samme dagen.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev