Norsk Mat Korn/meieriprodukter Timiansmør av økologisk Røros Smør

Timiansmør av økologisk Røros Smør>

500 g Røros Smør

30 g timian

 

Ha smør og timian i en vakumpose og lukk igjen på full styrke. Om man ikke har utstyr kan man legge smør og timian i en kjele med lokk i ovnen på 80 °C over natten. Legg posen i vannbad med sirkulator på 80 °C. Infuser i 6 timer.

Sil smøret gjennom en finmasket sil i en bolle. Sett bollen over et isbad og rør jevnlig til smøret begynner å tykne igjen. Når det begynner å stivne, rør kraftig til en fin konsistens og server eller sett det i kjøleskap for senere bruk.

Nok et allsidig smør som passer perfekt til raske stekeoperasjoner der man vil ha maksimalt med smak på kort tid. Eller bare på brødskiven, flatbrødet eller i lefsa sammen med smaksterkt pålegg og andre retter hvor timian passer godt.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev