Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Brioche

Brioche>

1 kg kaldt mel

20 g salt

150 g sukker

30 g gjær

650 g kalde egg

400 g smør

egg til pensling

 

Bland alle ingrediensene sammen unntatt smøret, start sakte og øk hastigheten. Deigen er ferdig når den slipper bollen. Tilsett smørterninger og kjør sakte slik at det blander seg godt. La gjerne deigen hvile i kjøleskapet over natten eller i romtemperatur i ca 4 timer.

Del den i 15 emner. Er den klebrig kan du avkjøle emnene i kjøleskapet i en halv time før du former dem. Form til runde kuler og la dem hvile i 20-30 minutter. Den enkleste måten er å slå opp emnene som til boller og sett dem på en plate med bakepapir. Hev til dobbel størrelse og stek dem i ovnen på 180° C i ca 8-10 minutter.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev