FOTO audun Aagre
KOKK / Baker Preben Svalestuen
appetitt 1/2013
2 kg hvetemel
250 g sukker
40 g salt
120 g gjær
1 l melk
2 egg
1, 3 kg smør
Bland ingrediensene og kjør deigen i ca 3 minutter på sakte fart, øk hastigheten og kjør 3 minutter til. La deigen hvile litt med plast over i kjøleskapet.
Kjevle ut deigen til et rektangel og bank ut smøret til et rektangel, halvparten så stort som deigen. Smør og deig skal ha omtrent samme temperatur.
Pakk inn smøret i deigen i en tett pakke. Kjevle deigen ut igjen til den er 3-4 cm tykk og brett den i 4. La den hvile i 10 minutter i kjøleskapet før du gjentar og bretter deigen i tre.
Legg deigen i kjøleskapet i en ½ time til den er gjennomkald
Kjevle deigen ut i et ½ cm tykt triangel. Del triangelet i likesidete trekanter på ca10 cm.
Rull hver trekant sammen fra den brede enden. Spissen skal vende ned. Sett de ferdige emnene på plate med bakepapir og hev den i romtemperatur til de er store og luftige.
Pensle med sammenvispet egg og stek på 200 ° C midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.