Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Croissant

Croissant>

2 kg hvetemel

250 g sukker

40 g salt

120 g gjær

1 l melk

2 egg

1, 3 kg smør

 

Bland ingrediensene og kjør deigen i ca 3 minutter på sakte fart, øk hastigheten og kjør 3 minutter til. La deigen hvile litt med plast over i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen til et rektangel og bank ut smøret til et rektangel, halvparten så stort som deigen. Smør og deig skal ha omtrent samme temperatur.

Pakk inn smøret i deigen i en tett pakke. Kjevle deigen ut igjen til den er 3-4 cm tykk  og brett den i 4. La den hvile i 10 minutter i kjøleskapet før du gjentar og bretter deigen i tre.

Legg deigen i kjøleskapet i en ½ time til den er gjennomkald Kjevle deigen ut i et ½ cm tykt triangel. Del triangelet i likesidete trekanter på ca10 cm.

Rull hver trekant sammen fra den brede enden. Spissen skal vende ned. Sett de ferdige emnene på plate med bakepapir og hev den i romtemperatur til de er store og luftige.

Pensle med sammenvispet egg og stek på 200 ° C midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev