Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Dumplingdeig

Dumplingdeig>

Dumplingdeig

2,5 dl hvetemel

1 dl vann 

Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor til den er smidig. Hell blandingen ut på benken, og klem den sammen til en deig.Ta av 1/3 av deigen.

Pakk resten inn i plastfolie. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv.

Stikk ut små sirkler med en rund utstikker eller et kjøkkenglass, ca. 6-8 cm i diameter. Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen i to omganger.

Legg på ca. 1 ts av fyllet på den ene siden og lim med vann langs kanten. Brett over og trykk folder langs kanten til dumplingen er tett. Damp eller stek den ferdig.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev