Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Naanbrød

Naanbrød>

150 ml lunken H-melk

2 ts sukker

2 ts tørrgjær

450 g hvetemel

½ ts salt

1 ts bakepulver

2 ss nøytral olje

150 ml yoghurt naturell

1 egg

4 hvitløksfedd, karamellisert

1 dl nøytral olje

 

Hvitløksfeddene friteres lett i oljen, avkjøles og mikses med en stavmikser eller blender. Ha melk, 1 ts sukker og 1 ts gjær i en kjøkkenmaskin. Bland på lav hastighet til gjæren er oppløst. Ha i mel, salt, bakepulver, olje, egg, yoghurt og resterende sukker og gjær. Elt til deigen er fast og elastisk.

La deigen heve i ca. en times tid. Rulles og kuttes til ca. 6 emner. Ha en stekepanne med litt olje klar på moderat temperatur. Kjevle ut emnene til ca. 25 cm. Stekes i stekepannen, det tar ca. 3-4 minutter. Legges på en rist og pensles med hvitløksoljen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev