Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Ølbrød

Ølbrød>

Del 1

Dekk 1 liter kornblanding, som solsikkefrø, linfrø eller sesamfrø med mørkt øl. La det stå kjølig minimum natten over.

 

Del 2

25 g fersk gjær

38 g salt

265 g ølfrø

1250 g vann

1065 g hvetemel

 

Bland gjær, salt, vann og korn på lavhastighet med k-visp i en kjøkkenmaskin i fem minutter. Spe inn mel og kjør deretter på høy hastighet i to minutter. Deigen skal være ganske flytende. Dekk deigen med klede og la det stå i 4-5 timer. Varm ovn til 230 °C. Forvarm former i ovnen, små silikonformer er best.

Ha deigen i sprøyteposer og fordel i de forvarmede formene fortest mulig. Stek i 2 minutter, dampstøt til det dannes «hinne» på brødet. Stek i 2 minutter til og dampstøt 1 minutt. Stek deretter i 11 minutter. Ta brødene ut av formene og la dem hvile under et klede.

 

Pisket smør

100 g meierismør

5 g korianderfrø

5 g fennikelfrø

20 g malto

 

Temperer smøret og pisk det helt hvitt. Koriander- og fennikelfrø ristes i tørr panne og kjøres opp til pulver på blender med maltodextrin. Smøret legges på ønsket tallerken og krydres med maltokrydderet.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev