Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig pinnebrød

pinnebrød>

Brød

1 l vann

½ l kulturmelk

1,5 pakke fersk gjær

50 g salt, ikke bruk alt på en gang, begynn med 35 gram

25 g sukker

300 g siktet rugmel

300 g sammalt hvete

1,2 kg hvetemel

 

Kjør blandingen godt i en kjøkkenmaskin i over 15 minutter. La den heve under et håndkle på et lunt sted. Vei opp emner på 40 gram og rull rundt pinnene. Spray pinnene med formfett først. La dem heve en gang til. Steam pinnebrødene på 100 °C i 4 minutter. Ta dem ut og grill dem. Avslutt med gassflamme slik at de får en fin, litt brent farge.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev