Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Rask og enkel pizzadeig

Rask og enkel pizzadeig>

30 g fersk gjær, 20 g surdeig eller 15 g ølgjær

5 dl vann, 25-30 °C 

1 ts sukker 

1 kg tipo 00 hvetemel

20 g havsalt 

litt durumhvete på benken, når man skal presse eller kjevle ut pizzaen.

 

Rør ut gjæren og sukkeret i lunkent vann i et glass eller en passende kjøkkenbolle.  Sikt melet i en eltebolle og tilsett kvernet havsalt over melet.

 

Tilsett vesken og la den elte på lav hastighet i ca. 20 minutter. Ta av bollen når deigen er fint eltet. Dekk til deigen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til den er dobbelt så stor på kjøkkenbenken. Rull ut deigen i 4-5 baller, avhengig av ønskelig størrelse på pizzaene.

 

Legg pizzaballene på kjøl i en form og dekk til med plast om man ikke skal bruke dem med en gang. Strø durumhvete på benken når man skal presse ut deigen med fingrene. 

 

Stek pizzaen  i ovnen, i pizzaovn eller på grillen med ønsket topping.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev