30 g fersk gjær, 20 g surdeig eller 15 g ølgjær
5 dl vann, 25-30 °C
1 ts sukker
1 kg tipo 00 hvetemel
20 g havsalt
litt durumhvete på benken, når man skal presse eller kjevle ut pizzaen.
Rør ut gjæren og sukkeret i lunkent vann i et glass eller en passende kjøkkenbolle. Sikt melet i en eltebolle og tilsett kvernet havsalt over melet.
Tilsett vesken og la den elte på lav hastighet i ca. 20 minutter. Ta av bollen når deigen er fint eltet. Dekk til deigen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til den er dobbelt så stor på kjøkkenbenken. Rull ut deigen i 4-5 baller, avhengig av ønskelig størrelse på pizzaene.
Legg pizzaballene på kjøl i en form og dekk til med plast om man ikke skal bruke dem med en gang. Strø durumhvete på benken når man skal presse ut deigen med fingrene.
Stek pizzaen i ovnen, i pizzaovn eller på grillen med ønsket topping.