Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig surdeig

surdeig>

Dag 1

Bland 250 g sammalt rug evt. halvt om halvt med hvetemel og 4 dl temperert vann. Settes i romtemperatur under klede over natten.

 

Dag 2-5

Ta av halvparten av deigen og kast den. Bland i den deigen som er igjen 4 dl lunkent vann og 250 g sammalt rug, og la den stå lunt på benken over natten. Gjenta dette 2-3 ganger/dager til.

 

Dag 6-10

Ta av halvparten av deigen og kast den eller ta vare på overskuddsdeigen i en bolle i kjøleskapet og bruk den neste gang du skal lage boller eller vafler. Bland i den deigen som er igjen 1 dl lunkent vann og

200 g sammalt rug morgen og kveld, og la den stå lunt på benken over natten. Gjenta dette 3-5 ganger/dager til. Da skulle surdeigen være klar til bruk. Oppbevares surdeigstarteren i kjøleskap mellom hver baking.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev