Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig surdeigsbrød

surdeigsbrød>

400 g surdeig-starter                    

750 g kaldt vann                

100 g havregryn                 

1000 g mel                          

32 g salt                               

½ pose tørrgjær, 6 g                     

 

Bland alt i en kjøkkenmaskin eller for hånd til homogen, men ikke glatt blanding i ca. 2 minutter.

La deigen heve i ca. 4 timer på kjøkkenbenken, avhengig av ambient temperatur. «Fold» deigen 3-6 ganger i løpet av hevingen.

Del deigen i to emner og form til runde brød. La disse hvile i kjøleskap over natten i runde boller kledd med kjøkkenhåndkle og drysset med byggmel.

Stekes i veldig varm ovn, helst på pizzastein og med damp de første 5 minuttene. Kan  også stekes i en forvarmet Le Creuset-gryte i ovnen med lokk.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev