FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Lars Ivar Helgesen og Stian Floer
APPETITT 2/2009
4 bananer
1 boks kokosis eller vaniljeis
1 l kokospuré
saften av en lime
2 ss glukose
4 ss sukker
Mangler noe til isen
Kok opp til sukkeret smelter og kjør til is i ismaskin om du har det. Hvis ikke er en ferdig vaniljeis et bra alternativ.
Limekaramellsaus med ristede nøtter
50 g ristede macademianøtter
4 ss brunt sukker
litt kanel
4 ss limesirup
2 lime
2 ss sukker
2 ss smør
4 ss vann
Smelt sukker til karamell og tilsett saften fra lime og vann. La det koke inn og pisk inn smøret.
Avkjøl sausen før servering.
Bananene legges på grillen etter at hovedretten er spist. La den ligge til skallet er sort og selve bananen er blitt bløt. Riv opp skallet og dryss over sukker og kanel.
Server med raspede nøtter, limekaramell og kokosis.