Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Hasselnøtt, melkesjokolade, og mangokake

Hasselnøtt, melkesjokolade, og mangokake>

Denne terrinen kan serveres helt enkelt med vanlig vaniljeiskrem til. Det er selvsagt spesielt godt med mangosyltetøy til. Andre garnityrer trenger man ikke, selv om det tar seg godt ut.

 

Melkesjokoladeterrin

 1 l fløte

1/2 vaniljestang

430 g tanariva eller annen melkesjokolade

2 plater gelatin

112 g sukker

 

Skrap ut frøene på vaniljestangen og legg dem sammen med fløte og sukker i en kjele. Reduser fløten til halvparten, tilsett oppbløtt gelatin og sjokolade. Rør med en slikkepott til det blir en glatt masse.

  

 

 Hasselnøttbunn

 120 g eggehvite

160 g sukker

170 g grovhakkede hasselnøtter

20 g pistasjenøtter

60 g kakao

 

Stivpisk eggehviter og sukker. Bland grovhakkede hasselnøtter, pistasjenøtter og kakao. Vend dette forsiktig inn i marengsen. Stryk massen utover et brett med bakepapir, og stek den på 175 °C i ca 10 minutter.  

 

Montering av terrine

Bruk en form som er avlang eller eventuelt en brødform. Legg japonaisen i bunnen og et lag med sjokoladekremen oppå. Sett formen i fryseren og frys litt mellom lagene så det får satt seg litt. Gjenta prosessen 2 ganger, og frys den tilslutt i ca 3 timer. Kuttes i skiver og serveres romtemperert.

 

Rismelkiskrem

5 dl rismelk

5 dl fløte

7 eggeplommer

135 g sukker

 

Kok opp fløte og sukker og tilsett rismelk. Slå melkeblandingen over eggene og passer. Kjør den til iskrem i en ismaskin.  

 

Mangosyltetøy

1 mango

1 vaniljestang, deles på langs, skrap ut innholdet

1 lime, både skall og saft

60 g sukker

1 dl vann

 

Kok opp sukker, vaniljestang og vann. Tilsett limejuice og skall. Kutt mango i terninger og bland med sukkerlaken. Kok dette i 1 minutt og avkjøl. Anrett en skive av terrinen med et fint egg med iskrem ved siden av. Avslutt med mangosyltetøy. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev