Dette er en versjon av den klassiske St.Louis Gooey Butter Cake. Vanligvis stekes den i liten langpanne og skjæres i firkanter.
Her har man valgt å tilsette sitron for mer friskhet, i tillegg til kirsebærsyltetøy.
Rustikk og herlig mektig, perfekt som dessert med litt vaniljeis til. Og har du først laget den èn gang…
Bunn
190 g mel
12 g bakepulver
3 g salt
115 g saltet smør
150 g sukker
1 stort egg
60 ml helmelk
Sett ovnen på 180 ° C og smør en 24 cm rundform. Klipp til en runding av bakepapir og legg i bunnen. Kjør smør og sukker hvitt. Ha i egget og melken, så det tørre. Ha røren i formen og spre den jevnt utover.
Topplag
155 g mel
225 g sukker
5 g salt
170 g saltet smør
60 ml fløte
60 ml lys sirup
1 ts vaniljeekstrakt eller frø fra en ½ stang
1 ts mandelekstrakt, ikke mandelessens
Skall av en sitron og skrubb sitronen godt først
1 stort egg
kirsebærsyltetøy, hjemmelaget eller kjøpt.
sukker og kanel til å drysse over
Gni inn sitronskallet i sukkeret. Kjør smør og sukker hvitt og luftig. Ha i egget. Rør ut sirupen så godt det lar seg gjøre i fløten og ha i vanilje og mandelekstrakt.
Ha det i smørblandingen vekselsvis med melet og salt.
Ha syltetøyet over røren som ligger i kakeformen, begynn i midten og ikke spre det ut for nærme kanten.
Ha topplaget over syltetøyet og spre det jevnt utover. Dryss over en blanding av sukker og kanel.
Stekes ca 1 time og 15 minutter på midterste rille men sjekk underveis – kaken må ikke bli for tørr!