Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Kirsebær gooey butter - cake

Kirsebær gooey butter - cake >

Dette er en versjon av den klassiske St.Louis Gooey Butter Cake. Vanligvis stekes den i liten langpanne og skjæres i firkanter. Her har man  valgt å tilsette sitron for mer friskhet, i tillegg til kirsebærsyltetøy. Rustikk og herlig mektig, perfekt som dessert med litt vaniljeis til. Og har du først laget den èn gang…

 

Bunn

190 g mel

12 g bakepulver

3 g salt

115 g saltet smør

150 g sukker

1 stort egg

60 ml helmelk

 

Sett ovnen på 180 ° C og smør en 24 cm rundform. Klipp til en runding av bakepapir og legg i bunnen. Kjør smør og sukker hvitt. Ha i egget og melken, så det tørre. Ha røren i formen og spre den jevnt utover.

 

Topplag

155 g mel

225 g sukker

5 g salt

170 g saltet smør

60 ml fløte

60 ml lys sirup

1 ts vaniljeekstrakt eller frø fra en ½ stang

1 ts mandelekstrakt, ikke mandelessens

Skall av en sitron og skrubb sitronen godt først

1 stort egg

kirsebærsyltetøy, hjemmelaget eller kjøpt.

sukker og kanel til å drysse over

 

Gni inn sitronskallet i sukkeret. Kjør smør og sukker hvitt og luftig. Ha i egget. Rør ut sirupen så godt det lar seg gjøre i fløten og ha i vanilje og mandelekstrakt. Ha det i smørblandingen vekselsvis med melet og salt. Ha syltetøyet over røren som ligger i kakeformen, begynn i midten og ikke spre det ut for nærme kanten. Ha topplaget over syltetøyet og spre det jevnt utover. Dryss over en blanding av sukker og kanel. Stekes ca 1 time og 15 minutter på midterste rille men sjekk underveis – kaken må ikke bli for tørr!

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev