Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Lakris-sjokoladepinner

Lakris-sjokoladepinner>

10-12 stykker

 

”sable” mørdeig til bunn

120 smør

90 g melis

30 g mandelmel

210 g hvetemel

25 g kakao

1 egg

 

Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel og kakao i kjøkkenmaskinen. Sett i eltekroken og bland sammen. Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen. Rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet. Rør inn egget.

Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm. Legge  deigen i kjøleskapet til avkjøling Kjevle ut deigen så tynn som mulig på en silikonmatte og sett matten over på et stekebrett. Sett en ramme på 17 x 26cm over deigen og trykk den ned i deigen. Fjern deigen som kommer utenfor rammen men la rammen stå på. Prikk deigen med en gaffel og stek deigen i en forvarmet ovn på 200° C .  Om du ikke har en ramme så bruk ringen fra en spring form i stedet for rammen.

 

Lakriskaramell

75 g sukker

4 ss vann

50 g fløte

140 g usaltet smør

15 g lakris pulver fra Johan Bülow

Litt maldonsalt

 

Bland ut lakrisen med fløten til blandingen er uten klumper. Hell sukkeret i en liten kasserolle, tilsett vannet og kok blandingen til den akkurat begynner og bli gyllen. Tilsett fløte og lakrisblandingen, litt av gangen. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett smøret, rør til blandingen er glatt. Hell lakriskaramellen over i rammen med den ferdigstekte mørdeigen, fordel karamellen så den dekker hele bunnen helt ut til kanten av rammen. Sett brettet med kaken til avkjøling. I tiden dette står til nedkjøling lager du sjokoladekremen.  

 

Sjokoladekrem 

140 g mørk sjokolade 64% Manjari fra Valrhona

150 g fløte

50 g h-melk

2 eggeplommer

30 g sukker

1 ts smør

1 ss frysetørrete bringebær

 

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløte og melk. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret, hell i den varme fløte og melkeblandingen og varm det hele forsiktig opp til blandingen blir lett kremete , 82° C. Sil blandingen og bland inn sjokolade og smør, rør til alt er godt blandet. Om ikke blandingen er let rennende så spe med litt varm fløte.

Hell sjokoladekremen på toppen av den avkjølte lakris karamellen og dryss på med knuste frysetørrete bringebær.  Avkjøl til sjokoladekremen er stivnet og kald. Skjære med en varm kniv i tynne biter før servering.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev