Hasselnøttbunn
1 egg
1 eggeplomme
40 g melis
40 g finmalte hasselnøtter
en knivspiss salt
70 g eggehviter
25 g sukker
30 g hvetemel
Bland egg, eggeplomme, melis, salt og finmalte hasselnøtter i en bolle, rør til blandingen begynner å bli luftig. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme, tilsett sukkeret litt av gangen og pisk til løs marengs. Bland marengsen litt av gangen vekselsvis med hvetemel inn i hasselnøtt blandingen. Sett en stålramme på 16 x 26 cm eller en kakering på 20 cm på et stekebrett med bakepapir og hell i røren. Stek i forvarmet ovn på 190° C i ca. 12 minutter. Avkjøl.
Lime og hvit sjokoladekrem
Revet skall i fra en lime
60 g lett melk
60 g limesaft
150 g hvit sjokolade
2 dl fløte
2 plate gelatin
Smelt sjokoladen over vannbad. Kok opp melken med limeskallet, trekk kjelen i fra varmen og la blandingen stå å trekke i 15 minutter. Legg gelatinen i kaldt vann og pisk fløten til løs krem. Sil av melken og bland inn gelatinen som du på forhånd presser alt overflødig vann av. Tilsett limesaften i melken. Bland sjokoladen litt av gangen inn i melken, rør så blandingen emulgerer. Tilsett limesaften og vend inn fløtekremen. Ta bakepapiret av hasselnøtt bunnen og legg bunnen på et nytt bakepapir, sett stålrammen over bunnen og hell i kremen. Stryk toppen glatt og sett kaken i fryseren til den er stiv, gjerne over natten.
glasur
40 g limesaft
60 g sukker
60 g glykose
40 g kondenser melk søt
3 plater gelatin
65 g hvit sjokolade
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt sjokoladen over vannbad. Bland limesaft, sukker og glykose i en liten kasserolle og gi blandingen et oppkok. Trekk kasserollen i fra varmen og tilsett kondensert melk. Ta gelatinen opp fra vannet og press av overflødig vann, bland gelatinen i den varme blandingen.Tilsett sjokoladen litt av gangen under omrøring.Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.
Pasjonsfruktcremeux
60 g pasjonsfruktpure
60 g mangopure
2 egg
1 eggeplomme
30 g sukker
85 g hvit sjokolade
2 plater gelatin
Legg gelatinen i kaldt vann og smelt sjokoladen over vannbad. Bland sammen pureene, egg, eggeplomme og sukker i en kjele, varm blandingen på medium varme og rør til den tykner til krem. Trekk kjelen fra varmen og sil blandingen.
Ta gelatinen ut av vannet og press av overflødig vann. Bland gelatinen i kremen og rør til den er oppløst. Bland inn smeltet sjokolade litt av gangen og rør til blandingen emulgerer. Avkjøl kremen tildekt med plastfolie.
montering av kaken
Ta kaken ut i fra fryseren. Varm glasuren til romtemperatur og rør den glatt, eventuelt kjør den med stavmikser. Stryk et tynt lag glasur på kaken og fjern stålrammen ved at du varmer den opp med gassbrenner. Ren skjær kantene med en varm kniv. Rør pasjonsfrukt cremeuxen glatt og hell den over i en sprøytepose med en liten glatt tyll. Pynt med å sprøyte på kremen og dekorer med friske blomsterblader, bær og engsyre.