Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Makroner

Makroner >

140 g fin malte og skollede mandler

185 g melis

115 g eggehvite

65 g sukker

2 g fargepulver

20 g kakaopulver om du lager sjokolademakroner og 10 g egghvite

 

Bland melis og mandler i en hurtighakke og sikt det. La blandingen hvile i minimum 6 timer. Pisk eggehviter stivt med litt sukker. Tilsett resten av sukkeret og la gå i 3 minutter. Bland ønsket fargestoff i mandel og melismassen og løft mandelmassen inn i marengsen. Sprøyt små kjeks på en silikonmatte og la dem hvile til de har fått en hinne slik at du kan ta på dem. Stek makronene midt i ovnen på 160 °C i 11 minutter.  

 

Pasjonsfruktfyll

200 g egg

160 g pasjonsfrukt juice

240 g sukker

250 g smør

 

Kok egg, juice og sukker som siles over smøret og kjøres glatt med en stavmikser. Avkjøl og sprøyt fyllet på makronene.

 

Bringebærfyll

250 g bringebær

200 g sukker

80 g glukose

20 g sitronjuice

40 g pectin

 

Bland pectinen med sukkeret og ha alt i en kjele og kok opp.

Avkjøl og sprøyt fyllet på makronene.

 

Sjokoladefyll

150 g manjari sjokolade 64%

200 g fløte

100 g glukose

30 g usaltet smør

 

Kok opp fløten og hell den over sjokoladen og glukosen. Bland og kjør blandingen glatt med en stavmikser ved 35 °C. Tilsett romtemperert smør.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev