Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Mandelbakt eple med eple og fløtekaramellsaus

Mandelbakt eple med eple og fløtekaramellsaus>

4 epler

1 appelsin

50 g tørkede aprikoser, hakket

50 g marsipan, revet

50 g rosiner

½ eggehvite

100 g rørsukker

200 g finhakkede mandler, uten skall

2 eggehviter

 

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Gni dem inn med appelsinsaft. Bland sammen aprikoser, marsipan, rosiner og eggehvite. Dette fylles i der kjernehusene var. Trykk fyllet godt ned. Vend eplene i eggehvite, så i blandingen sukker og mandler. Gjenta, slik at den blir panert to ganger. Når alle eplene er panert, stekes de i en smurt form eller på brett med papir til eplene er møre og paneringen er crispy. Det tar ca 1 time på 160 °C.  

 

Eple- og fløtekaramellsaus

300 g brunt sukker

100 g eplejuice

200 g fløte

 

Ha alt i en kjele sammen, og kok opp på middels varme. La det koke i et minutt, ta av og avkjøl. Tilsett gjerne ingefær, kanel, anis, rom eller whisky.  

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev