330 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ss rom
20 g gjær
50 g temperert smør
2 eggeplommer
2 dl temperert H-melk
Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin til en glatt og fin deig. La den heve til dobbel størrelse. Deretter ruller du runde kuler på 20 g og legger dem til heving. Varm opp mais- eller solsikkeolje til 160 °C og friter bollene gylne. Sjekk tiden, det er viktig at de ligger lenge nok slik at de blir gjennomstekte. Legg munkene på matpapir slik at fettet renner av.
Avkjøl og stikk et lite hull på siden og sprøyt inn multepuré med en sprøytepose. Rull dem i sukker og eventuelt litt kanel eller kardemomme.
Multepuré
500 g multer
200 g sukker
1/2 vaniljestang
saft og zest av en sitron
Kok opp multer med sukker, vanilje og sitronzest. Kjør det hurtig i en foodprocessor og passer gjennom en sikt. Smak til pureen med sitronsaft.