Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade petit fours

petit fours>

 Lakrisganach

200 g mørk sjokolade

75 g lys sjokolade

1,3 dl fløte

40 g akasiehonning

12 g reglisse eller lakrisstang, kan kjøpes på apoteket

40 g usaltet smør.

 

Kok opp fløte, honning og reglissestang. Smelt melkesjokolade og mørk sjokolade, og hell fløteblandingen over sjokoladen. Rør inn smøret og avkjøl.  Fyll ganachen i former. Dette kan oppbevares i kjøleskap i rundt en uke.  

 

 

Marsipanappelsiner

200 g marsipan

20 g Grand Marnier

skall av en appelsin

oransje konditorfarge

 

Alt blandes og rulles i små kuler. Kulene rulles videre på et spesialbrett med små tagger som fås kjøpt i konditorbutikker. Stikk et hull med en stjernepinne og fyll hullet med smeltet sjokolade.

 

 

Makroner

100 g eggehviter

80 g sukker

170 g melis

130 g malte mandler, evt. konditorfarge

 

Pisk eggehviter og sukker til en løs marengs. Kjør mandler og melis i en foodprocessor til det blir helt finmalt. Sikt mandelmassen  og vend den forsiktig inn i marengsen. Fyll dette i en sprøytepose og sprøyt små rundinger. Tørk dem på benken i ca 20 minutter og stek dem i 15 minutter på 130 °C.  

 

Bringebærganach

1 dl bringebærpure

150 g Tanariva fra Valrhona

5 g glukose

20 g usaltet smør

 

Kok opp bringebærpuré og glukose, hell over sjokoladen. Rør med en slikkepott til en glatt masse og rør inn temperert og usaltet smør. Legg 2 makroner sammen med bringebærganach i mellom. Disse kan oppbevares i fryser. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev