Lakrisganach
200 g mørk sjokolade
75 g lys sjokolade
1,3 dl fløte
40 g akasiehonning
12 g reglisse eller lakrisstang, kan kjøpes på apoteket
40 g usaltet smør.
Kok opp fløte, honning og reglissestang. Smelt melkesjokolade og mørk sjokolade, og hell fløteblandingen over sjokoladen. Rør inn smøret og avkjøl. Fyll ganachen i former. Dette kan oppbevares i kjøleskap i rundt en uke.
Marsipanappelsiner
200 g marsipan
20 g Grand Marnier
skall av en appelsin
oransje konditorfarge
Alt blandes og rulles i små kuler. Kulene rulles videre på et spesialbrett med små tagger som fås kjøpt i konditorbutikker. Stikk et hull med en stjernepinne og fyll hullet med smeltet sjokolade.
Makroner
100 g eggehviter
80 g sukker
170 g melis
130 g malte mandler, evt. konditorfarge
Pisk eggehviter og sukker til en løs marengs. Kjør mandler og melis i en foodprocessor til det blir helt finmalt. Sikt mandelmassen og vend den forsiktig inn i marengsen. Fyll dette i en sprøytepose og sprøyt små rundinger. Tørk dem på benken i ca 20 minutter og stek dem i 15 minutter på 130 °C.
Bringebærganach
1 dl bringebærpure
150 g Tanariva fra Valrhona
5 g glukose
20 g usaltet smør
Kok opp bringebærpuré og glukose, hell over sjokoladen. Rør med en slikkepott til en glatt masse og rør inn temperert og usaltet smør. Legg 2 makroner sammen med bringebærganach i mellom. Disse kan oppbevares i fryser.