Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Speculaas

Speculaas>

210 g mel

170 mykt, mørkt brunt sukker

3 g natron

3 g salt

1 ½ ts kanel

½ ts nellik

½ ts kardemomme

½ ts ingefær

½ ts muskat

litt sort pepper

140 g kald, 60-70 g, med skall

1 ts finrevet appelsinskall

 

Vask appelsinen godt før du river den under litt lunkent vann, gjerne med en liten grønnsaksbørste for å få bort sprøytemidler

Sikt sammen mel, brunt sukker, natron, krydder og salt i en bolle og visp det sammen. Skjær smøret i terninger og ha det i melblandingen.

Bruk en gaffel eller bakeskrape til og «kutte» smøret inn i melet til det ser ut som smuler. Visp egget med en gaffel og ha det over i

deigen med appelsinskallet. Kna deigen sammen, men ikke jobb for mye med den. Pakk den inn i plastfilm og legg den i kjøleskapet,

gjerne over natten, i hvert fall et par timer. Når du skal steke dem settes ovnen på 180 °C.  Ha litt mel på benken og på hendene,

men ikke for mye for da blir deigen tørr. Deigen er ganske klissete så enklest er det å bryte små, 10 g biter av deigen og rulle små

kuler som du legger på bakebrettet. Trykk dem deretter forsiktig ned til du får en litt rustikk runding. Pass på å ikke legge de for tett,

kjeksene utvider seg ganske mye under steking!

Stekes ca. 14 minutter, roter gjerne brettet etter 7 minutter. Avkjøles på rist. Holder seg fint i to uker i boks med bakepapir i bunn.        

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev