Tertebunn
300 g mel
200 g kaldt smør
100 g melis
1 egg
Kjør alt utenom egg i en kjøkkenmaskin til alt smøret er utjevnet i melet. Ha i egget og la det bli en fast deig. Kna godt sammen for hånd.
La deigen ligge minst en time i kjøleskapet. Kjevle deigen til ca 3 mm. Legg i terteform. Prikk med en gaffel og sett den i kjøleskapet en halvtime
før du steker på 160 ° C i ca 20 minutter til den er gyllen og sprø.
Sitronkrem
1 1/4 dl sitronsaft
100 g sukker
70 g egg
80 g eggeplomme
10 g maizena
80 g kaldt smør
Visp sammen alt utenom smøret i en kjele. Visp helt til det begynner så vidt å koke, og blir en tykk og glatt krem. Rør inn smøret og fyll i en tertebunn.
Sprøyt marengs på toppen og brenn av.
Marengs
60 g eggehvite
20 g sukker
70 g sukker
Pisk eggehvite og 20 g sukker på halv hastighet til det er halvstivt. Tilsett resten av sukkeret og visp på høy hastighet til det blir stivt. Ha i en sprøytepose.