Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade terte med sitronkrem

terte med sitronkrem>

Tertebunn

300 g mel

200 g kaldt smør

100 g melis

1 egg

 

Kjør alt utenom egg i en kjøkkenmaskin til alt smøret er utjevnet i melet. Ha i egget og la det bli en fast deig. Kna godt sammen for hånd.

La deigen ligge minst en time i kjøleskapet. Kjevle deigen til ca 3 mm. Legg i terteform. Prikk med en gaffel og sett den i kjøleskapet en halvtime

før du steker på 160 ° C i ca 20 minutter til den er gyllen og sprø.

 

Sitronkrem

1 1/4 dl sitronsaft

100 g sukker

70 g egg

80 g eggeplomme

10 g maizena

80 g kaldt smør

 

Visp sammen alt utenom smøret i en kjele. Visp helt til det begynner så vidt å koke, og blir en tykk og glatt krem. Rør inn smøret og fyll i en tertebunn.

Sprøyt marengs på toppen og brenn av.

 

Marengs

60 g eggehvite

20 g sukker

70 g sukker

 

Pisk eggehvite og 20 g sukker på halv hastighet til det er halvstivt. Tilsett resten av sukkeret og visp på høy hastighet til det blir stivt. Ha i en sprøytepose.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev