Sjokolade mousse
50 g eggeplommer
25 g sukker
150 g fløte
150 g melk
575 g pisket fløte
560 g melkesjokolade Valrhona Jivara 40%
250 g Valrhona Gran Couva 64%
Ha sjokoladene i en bolle og smelt den i et vannbad. Pisk sammen eggeplommer med sukker i en bolle. Ha i fløte og melk og pisk det i et vannbad til det er luftig og har en tykk konsistens. Spe med sjokoladen. La blandingen avkjøle seg i noen minutter og vend inn pisket fløte. Ha den i en form og sett den i kjøleskapet.
Kakebunn
100 g sukker
100 g olivenolje
100 g eggeplommer
125 g vann
1 madagaskar vaniljestang
200 g mel
100 g sukker
2 ts bakepulver
120 g eggehviter
Pisk sukker sammen med olivenolje, eggeplommer, vann og frøene av vaniljestangen til konsistensen er luftig og tykk. Pisk eggehviter og sukker til det stivt og vend inn mel og bakepulver. Bland sammen smetene og ha den i en kakeform. Bak formen på 165 °C i ca 30 minutter. Når kaken er avkjølt skjærer du den i tre deler, fyll og topp kaken med sjokolademoussen og la den sette seg i fryseskapet i 2-3 timer før du sprayer den med sjokoladesprayen.
Sjokolade spray
250 g Valrhona Gran Couva 64%
250 g Valrhona kakaosmør
30 ml flytende rød sjokoladefarge
Smelt alt sammen i et vannbad og ha sjokoladen i en sjokoladespraypistol og spray kaken. Ha deretter kaken i romtemperatur til den er tint. Så er den klar til servering.
