Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Trinidad julekake

Trinidad julekake >

Sjokolade mousse

50 g eggeplommer

25 g sukker

150 g fløte

150 g melk

575 g pisket fløte

560 g melkesjokolade Valrhona Jivara 40%

250 g Valrhona Gran Couva 64%

 

Ha sjokoladene i en bolle og smelt den i et vannbad. Pisk sammen eggeplommer med sukker i en bolle. Ha i fløte og melk og pisk det i et vannbad til det er luftig og har en tykk konsistens. Spe med sjokoladen. La blandingen avkjøle seg i noen minutter og vend inn pisket fløte. Ha den i en form og sett den i kjøleskapet.

 

Kakebunn

100 g sukker

100 g olivenolje

100 g eggeplommer

125 g vann

1 madagaskar vaniljestang

200 g mel

100 g sukker

2 ts bakepulver

120 g eggehviter

 

Pisk sukker sammen med olivenolje, eggeplommer, vann og frøene av vaniljestangen til konsistensen er luftig og tykk.  Pisk eggehviter og sukker til det stivt og vend inn mel og bakepulver. Bland sammen smetene og ha den i en kakeform. Bak formen på 165 °C i ca 30 minutter. Når kaken er avkjølt skjærer du den i tre deler, fyll og topp kaken med sjokolademoussen og la den sette seg i fryseskapet i 2-3 timer før du sprayer den med sjokoladesprayen.

 

Sjokolade spray

250 g Valrhona Gran Couva 64%

250 g Valrhona kakaosmør

30 ml flytende rød sjokoladefarge

 

Smelt alt sammen i et vannbad og ha sjokoladen i en sjokoladespraypistol og spray kaken. Ha deretter kaken i romtemperatur til den er tint. Så er den klar til servering.

Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev