Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Vørterbrød

Vørterbrød>

800 g hvetemel

200 g sammalt rug, grov

2 flasker Vørterøl

15 g salt

5 g fersk gjær

30 g muscovado

1 ts kanel

1 ts kardemomme

150 g smør

250 g rosiner

 

Bløtlegg rosiner i lunkent vann et par timer. Bland alle ingrediensene unntatt rosiner og smør. Elt deigen i maskin i ca. 10 minutter. Tilsett det myke smøret i klatter og elt til smøret er blandet inn. Tilsett rosinene og elt dem inn i deigen.

 

Dette kan med fordel gjøres for hånd da maskinen har en tendens til å bare surre rundt i de oppbløtte rosinene. Deigen skal nå være blank og smidig. Dekk til deigen og la den hvile i ca. 2 timer.

 

Deles så i to emner som formes runde. Hviles i 30 minutter før de strammes opp på nytt. Da slipper du at de blir så flate. Rulles så i mel og heves til nesten dobbel størrelse før du snitter etter eget ønske.

 

Sett inn brødene på 250 °C, skru ned til 200 °C og stek i 35-40 minutter. Avkjøles helst før man skjærer i dem, om man klarer.

 

Vørterbrød smaker godt med brunost av alle varianter, fra de strammeste geitoster til myke fløtemysoster og prim. Prøv også med salt pålegg som julepostei og viltposteier. Bruk gjerne godt kvernet smør under. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev