3 kvister basilikum
80 g sukker
140 g vann
1 moden ananas
Skrell ananasen og kutt den opp i biter. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp. Tilsett ananasen i laken. Kok i to minutter og trekk den av så den blir mør. Avkjøl dette i kjøleskapet. Ha den kalde laken og ananasen i en blender med basilikum. Kjør den fin, legg i fryseren og rør om til det blir passe konsistens. Den kan også kjøres på ismaskin hvis man har det.
Karamellisert banan
Kutt en moden banan i lange skiver. Tilsett 40 g sukker i en stekepanne og lag karamell. Tilsett 1 dl eplejuice og la det koke ut til karamellsaus. Ta den skivede bananen i en stekepanne med solsikkeolje og stek til de får en brun hinne. Når de er stekt legges de over i den tempererte karamellsausen. Dryss litt maldonsalt over.
Ananas
En halv ananas kuttes i kuber og 2 ss sukker drysses i en stekepanne. Lag karamell og legg ananasen i stekepannen. La ananasen bli litt karamellisert og ha den deretter sammen med bananen. Smak det hele til med 2 ts sitronsaft.
Legg banan og ananas i en bolle. Legg på en god skje med ananassorbet. Pynt med litt basilikum eller sitronmelisse. Ha litt av den gode karamellsausen over.