Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Ananas- og basilikumsorbet

Ananas- og basilikumsorbet>

3 kvister basilikum

80 g sukker

140 g vann

1 moden ananas

 

Skrell ananasen og kutt den opp i biter. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp. Tilsett ananasen i laken. Kok i to minutter og trekk den av så den blir mør. Avkjøl dette i kjøleskapet. Ha den kalde laken og ananasen i en blender med basilikum. Kjør den fin, legg i fryseren og rør om til det blir passe konsistens. Den kan også kjøres på ismaskin hvis man har det. 

 

Karamellisert banan

Kutt en moden banan i lange skiver. Tilsett 40 g sukker i en stekepanne og lag karamell. Tilsett 1 dl eplejuice og la det koke ut til karamellsaus. Ta den skivede bananen i en stekepanne med solsikkeolje og stek til de får en brun hinne. Når de er stekt legges de over i den tempererte karamellsausen. Dryss litt maldonsalt over.

 

Ananas 

En halv ananas kuttes i kuber og 2 ss sukker drysses i en stekepanne. Lag karamell og legg ananasen i stekepannen. La ananasen bli litt karamellisert og ha den deretter sammen med bananen. Smak det hele til med 2 ts sitronsaft.  

Legg banan og ananas i en bolle. Legg på en god skje med ananassorbet. Pynt med litt basilikum eller sitronmelisse. Ha litt av den gode karamellsausen over. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev