Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Baileyskrem med espressois

Baileyskrem med espressois>

Baileys krem

4 egg

1 dl kremfløte

50 g sukker

4 plater gelatin

 

Dette lages det crème anglaise av og tilsettes gelatin. Settes så i isbad.

 

300 g melkesjokolade

 4 dl pisket krem

1 dl baileys

2 cl whisky

 

Tilsett Baileys og whisky i crème anglaisen. Smelt sjokoladen og vend den inn i crème anglaisen. Vend så inn kremen til slutt, luftig med slikkepott. Støpes i ønsket form.

 

Pikekyss

150 g sukker

75 g vann eller juice

kokes opp til 121 G

75 g eggehviter

 

Piskes sammen til en seig italiensk marengs. Tørkes i ovn på 65˝ C med fullt uttrekk i 3-4 timer.

 

Espressois

500 g melk

500 g fløte

6 eggeplommer

180 g sukker

200 g espresso bønner

 

Kok opp melk, fløte og halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og spe så på med den varme melken.

Sett på smeten igjen sammen med espressobønnene og varm opp under omrøring til 82 ° C. Sett på kjøl over natten og sil. Kjøres så opp i ismaskin eller pacojet.

 

Kaffe sirup

2 kopper espresso

0,5 dl vann

100 g sukker

 

Dette kokes inn til sirup.


 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev