Baileys krem
4 egg
1 dl kremfløte
50 g sukker
4 plater gelatin
Dette lages det crème anglaise av og tilsettes gelatin. Settes så i isbad.
300 g melkesjokolade
4 dl pisket krem
1 dl baileys
2 cl whisky
Tilsett Baileys og whisky i crème anglaisen. Smelt sjokoladen og vend den inn i crème anglaisen. Vend så inn kremen til slutt, luftig med slikkepott. Støpes i ønsket form.
Pikekyss
150 g sukker
75 g vann eller juice
kokes opp til 121 G
75 g eggehviter
Piskes sammen til en seig italiensk marengs. Tørkes i ovn på 65˝ C med fullt uttrekk i 3-4 timer.
Espressois
500 g melk
500 g fløte
6 eggeplommer
180 g sukker
200 g espresso bønner
Kok opp melk, fløte og halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og spe så på med den varme melken.
Sett på smeten igjen sammen med espressobønnene og varm opp under omrøring til 82 ° C. Sett på kjøl over natten og sil. Kjøres så opp i ismaskin eller pacojet.
Kaffe sirup
2 kopper espresso
0,5 dl vann
100 g sukker
Dette kokes inn til sirup.