Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Blåbær, honning og nyr

Blåbær, honning og nyr >

Blåbærsorbet

400 g blåbær

200 g sukker

150 g vann

 

Kok opp sukker og vann.

Kjør bær og sukkerlake i blender.

Frys i pacojet og kjør sorbeten opp før servering.

 

Honningmarengs

50 g honning

 

Karamelliser honning til ønsket brunfarge, tilsett litt vann og avslutt bruningsprosessen.

 

125 g karamellisert honningvann

125 g eggehviter

 

Pisk til eggehviter og honningvannet er stivt på medium hastighet. Tørk marengsen  på 65 °C over natten.

 

Nyrkrem

200 g nyr

melis til riktig konsistens

frø fra 1 vaniljestang

 

Heng nyr-ost over natten i et klede.

Smak opp den hengte nyren med melis og frø fra 1 vaniljestang.

Juster tykkelse med nyr-mysen, vannet som blir etter henging.

Anrett marengsen på ønsket tallerken. Lag en fin quenelles av blåbærskjeen med en fuktig skje og anrett resten av garnityret rundt.

Pynt gjerne med små sitrontimianblader.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev