Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Bringebær drøm med yoghurtis, bringebærkrem og lakris

Bringebær drøm med yoghurtis, bringebærkrem og lakris>

Bringebærcurd

1 l bringebærpuré 

240 g sukker

12  eggeplommer 

2 hele egg

30 g limejuice 

4 plater gelatin

 

 

Legg gelatinen i kald vann til den blir myk, bland alle ingrediensene i en termomix til 85 ° C . Tilsett gelatin og la det kjøle ned. Fyll en espumaflaske og sett på 2 patroner med gass.

 

 

Bringebær drops

Frys ferske bringebær og anrett som drops

 

 

Lakrismarengs

300 g eggehvite

450 g sukker

3 ss reglisse lakrispaste

 

Visp sukker og hvite til marengs og tilsett lakrispaste. Bruk slikkepott, smør ut marengs på silikon matte i 2mm tykkelse.

Bak marengsen  i ovnen 80 ° C over natten uten vifte.

 

 

Yoghurtsorbet

2,5 kg yoghurt

350 g honning

600 g glukose

500 g trimolin-nevulin 

500 g sukker

15 g gelatin 

30 g citric acid 

300 g fløte

 

Legg gelatin i kald vann til den blir myk, kok opp alle ingrediensene utenom yougur. Tilsett gelatin og kjøl ned. Tilsett yoghurt og bland sammen. Fyll en pacojack og frys blandingen ned.

 

 

Bayleaf crumble

500 g mel

500 g temperert smør 

500 g melis

20 g  ristet bayleafpulver

 

Bland mel, smør, sukker i en bolle. Spre ut på et brett og stek i ovnen på 180 ° C  i 15 minutter. Kjøl ned og bland i en termomix med bayleafpulver.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev