FOTO stian Broch
KOKK are Nordtvedt og Tore Saegrov
appetitt 2/2014
Sorbet
200 g frosne bringebær
50 g sukker
50 g vann
Kok opp sukker og vann, avkjøl.
Ha bringebær i en paco-jet boks og hell over sukkerlaken.
Frys ned og kjør det opp ved servering.
Sjokoladesmuler
200 g usaltet smør
120 g sukker
265 g brunt sukker
2 egg
315 g mel
1 ts salt
1 ts bakepulver
300 g sjokolade
Pisk opp smør og sukker. Pisk inn egg og vend inn de tørre ingrediensene. Spre utover en silikonmatte. Stekes ved 180 °C i ca. 10 minutter.
Bringebærmousse
60 g bringebærpuré
3 dl lettpisket fløte
1 plate bløtlagt gelatin
30 g sukker
Vend inn sukker i kremen og løs opp gelatin i bringebærpureen.
Vend den inn i kremen og sett det kaldt i ønsket form.
Anrett på tallerken med en qunelles med sorbet.
Pynt gjerne med egnet urt som sitronmelisse, basilikum eller mynte.