Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Canelé med banan og kokossorbet

Canelé med banan og kokossorbet>

2,5 dl melk

25 g usaltet smør

½ Tahiti vaniljestang 

1 egg

1 eggeplomme

125 g melis

50 hvetemel

25 g mørk rom  

 

Visp sammen melk, vanilje, egg og rom. Sikt i melis og hvetemel. Pisk inn det smeltede smøret. La smeten stå et døgn i kjøleskapet. Stek kakene i canelléformer i ca 20 minutter på 200 °C.  

 

Karamellsaus

25 g sukker

0,5 dl fløte

noen dråper sitronjuice

 

Kok sukker og sitron til karamell. Slå på fløte i to omganger, sil av og avkjøl.

 

Banankompott

1 halv banan deles i små terninger. Riv over litt limezest og bland med litt av karamellsausen. 

 

Kokossorbet

240 ml kokosmelk

200 g kokospuré

¼ sitrongress

1 limeblad

40 g sukker

40 ml vann

40 ml glukose

1 sitron

 

Kok opp kokosmelk, kokospuré, sitrongress og limeblad. Kok sammen sukker, vann og glukose. Slå sukkerblandingen over kokosblandingen. La det stå kaldt over natten. Tilsett sitronjuice og sil av. Frys smeten ned og kjør den i pacojet. Anrett desserten med cannelé, sorbet og kompott.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev