2,5 dl melk
25 g usaltet smør
½ Tahiti vaniljestang
1 egg
1 eggeplomme
125 g melis
50 hvetemel
25 g mørk rom
Visp sammen melk, vanilje, egg og rom. Sikt i melis og hvetemel. Pisk inn det smeltede smøret. La smeten stå et døgn i kjøleskapet. Stek kakene i canelléformer i ca 20 minutter på 200 °C.
Karamellsaus
25 g sukker
0,5 dl fløte
noen dråper sitronjuice
Kok sukker og sitron til karamell. Slå på fløte i to omganger, sil av og avkjøl.
Banankompott
1 halv banan deles i små terninger. Riv over litt limezest og bland med litt av karamellsausen.
Kokossorbet
240 ml kokosmelk
200 g kokospuré
¼ sitrongress
1 limeblad
40 g sukker
40 ml vann
40 ml glukose
1 sitron
Kok opp kokosmelk, kokospuré, sitrongress og limeblad. Kok sammen sukker, vann og glukose. Slå sukkerblandingen over kokosblandingen. La det stå kaldt over natten. Tilsett sitronjuice og sil av. Frys smeten ned og kjør den i pacojet. Anrett desserten med cannelé, sorbet og kompott.