Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Crème brûlée med kokte multer

Crème brûlée med kokte multer>

Crème brûlée

½ l kremfløte

½ dl H-melk

50 g honning

6 eggeplommer

1 Tahiti vaniljestang

 

Kremfløte, melk, vanilje og honning kokes opp. Blandingen kjøles ned og piskes sammen med eggeplommer. Ta ut vaniljestangen og hell blandingen i små aluformer eller cocotter. Stek dem i ovnen på 80 °C i ca. 1 time og kjøles ned. Sukker drysses på og brennes med en gassbrenner rett før servering.

 

Kokte multer

100 g frosne multer

50 g sukker

saft fra 1 appelsin

2 hele, grønne kardemommekapsler

 

Multebær tines opp og væsken siles. Saft fra appelsin, sukker og grønn kardemomme og væske fra bærene kokes og reduseres ned til en tykk konsistens. Den varme væsken vendes sammen med multene og kjøles ned. Den er nå klart til å serveres.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev