FOTO stian Broch
KOKK heini Pedersen og Nick Jensen
aPPETITT 1/2018
Crème brûlée
½ l kremfløte
½ dl H-melk
50 g honning
6 eggeplommer
1 Tahiti vaniljestang
Kremfløte, melk, vanilje og honning kokes opp. Blandingen kjøles ned og piskes sammen med eggeplommer. Ta ut vaniljestangen og hell blandingen i små aluformer eller cocotter. Stek dem i ovnen på 80 °C i ca. 1 time og kjøles ned. Sukker drysses på og brennes med en gassbrenner rett før servering.
Kokte multer
100 g frosne multer
50 g sukker
saft fra 1 appelsin
2 hele, grønne kardemommekapsler
Multebær tines opp og væsken siles. Saft fra appelsin, sukker og grønn kardemomme og væske fra bærene kokes og reduseres ned til en tykk konsistens. Den varme væsken vendes sammen med multene og kjøles ned. Den er nå klart til å serveres.