FOTO stian Broch
KOKK constanse Charpentier og Nadia Igue
appetitt 3/2015
Her bør du bruke en sprøytepose for å sprøyte ut til passe størrelse på kjeksen.
Pâte à choux
80 g smør
2 g salt
2 g sukker
100 g vann
100 g melk
120 g mel
170 g egg
60 g melis
Varm opp ovnen til 180 °C og smør en bakeplate eller bruk en bakematte.
Bland smør, salt og sukker i en kjele og varm til kokepunktet.
Tilsett vann og melk og kok opp. Sett ned varmen og tilsett melis under konstant omrøring i ca. 30 sekunder.
Ta kjelen av varmen og tilsett eggene, et av gangen. Bruk en mikser og bland til en fin konsistens.
Fyll en sprøytepose med ca. 1,5 cm tipp. Sprøyt deigen ut på bakeplaten i 10 cm lengder og 1 cm tykkelse.
Bak til de er gylne, det tar 20-25 minutter.
Mandelkrem
300 g fløte
100 g mandelmelk
80 g marsipan
180 g hvit sjokolade
Varm opp fløten og mandelmelken til kokepunktet. Tilsett marsipan og sjokolade, og bland godt sammen.
Olivenmarmelade
10 g sitronjuice
50 g sukker
25 g vann
25 g moste, sorte oliven
25 g grønne, moste oliven
Varm opp sukkeret sammen med sitronjuicen.
Tilsett oliven og kok til marmeladekonsistens.
Rød saus
100 g jordbærpuré
50 g olivenolje
10 g sitronjuice
10 g basilikumblader
Blandes sammen.
Jordbærmarshmallows
60 g melis
60 g maisenna
2 plater gelatin
125 g jordbærpuré
250 g sukker
Bruk en firkantet form på 20x20 cm med plastfolie, og olje den lett.
Ta en stor bolle, sil sukker og maisenna sammen og sett til side.
Kok opp jordbærpuré og sukker i en kjele.
Tilsett oppbløtt gelatin og rør for å løse den skikkelig opp.
Ta kjelen av varmen og hell blandingen i en bolle.
Pisk med mikser til blandingen er avkjølt til romtemperatur og danner stive topper, ca. 15 minutter.
Spre den jevnt ut i formen og avkjøl i ca. 3 timer.
Børst overflaten med melisblandingen og fjern plastomslaget.
Ved hjelp av en kniv med et lett fuktet blad kuttes marshmallow i ca. 2x2 cm firkanter.
Rull hver firkant i melisblandingen, rist av overflødig melis.
Legg dem på et bakepapir og la dem varmes opp til romtemperatur.
Om nødvendig, rulles de en gang til i melisblandingen.
Marshmallows kan lagres i flere dager i en lufttett beholder i romtemperatur.
Anrett desserten med éclair med jordbærsaus og marshmallows på en tallerken.