Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Eclair med jordbær

Eclair med jordbær>

Her bør du bruke en sprøytepose for å sprøyte ut til passe størrelse på kjeksen.

 

Pâte à choux

80 g smør

2 g salt

2 g sukker

100 g vann

100 g melk

120 g mel

170 g egg

60 g  melis

 

Varm  opp ovnen til 180 °C og smør en bakeplate eller bruk en bakematte.

Bland smør, salt og sukker i en kjele og varm til kokepunktet.

Tilsett vann og melk og kok opp. Sett ned varmen og tilsett melis under konstant omrøring i ca. 30 sekunder.

Ta kjelen av varmen og tilsett eggene, et av gangen. Bruk en mikser og bland til en fin konsistens.

Fyll en sprøytepose med ca. 1,5 cm tipp. Sprøyt deigen ut på bakeplaten i 10 cm lengder og 1 cm tykkelse.

Bak til de er gylne, det tar 20-25 minutter.

 

Mandelkrem

300 g fløte

100 g mandelmelk

80 g marsipan

180 g hvit sjokolade

 

Varm opp fløten og mandelmelken til kokepunktet. Tilsett marsipan og sjokolade, og bland godt sammen.

 

Olivenmarmelade

10 g sitronjuice

50 g sukker

25 g vann

25 g moste, sorte oliven

25 g grønne, moste oliven

 

Varm opp sukkeret sammen med sitronjuicen.

Tilsett oliven og kok til marmeladekonsistens.

 

Rød saus

100 g jordbærpuré

50 g olivenolje

10 g sitronjuice

10 g basilikumblader

 

Blandes sammen.

 

Jordbærmarshmallows

60 g melis

60 g maisenna

2 plater gelatin

125 g jordbærpuré

250 g sukker

 

Bruk en firkantet form på 20x20 cm med plastfolie, og olje den lett.

Ta en stor bolle, sil sukker og maisenna sammen og sett til side.

Kok opp jordbærpuré og sukker i en kjele.

Tilsett oppbløtt gelatin og rør for å løse den skikkelig opp.

Ta kjelen av varmen og hell blandingen i en bolle.

Pisk med mikser til blandingen er avkjølt til romtemperatur og danner stive topper, ca. 15 minutter.

Spre den jevnt ut i formen og avkjøl i ca. 3 timer.

Børst overflaten med melisblandingen og fjern plastomslaget.

Ved hjelp av en kniv med et lett fuktet blad kuttes marshmallow i ca. 2x2 cm firkanter.

Rull hver firkant i melisblandingen, rist av overflødig melis.

Legg dem på et bakepapir og la dem varmes opp til romtemperatur.

Om nødvendig, rulles de en gang til i melisblandingen.

Marshmallows kan lagres i flere dager i en lufttett beholder i romtemperatur.

Anrett desserten med éclair med jordbærsaus og marshmallows på en tallerken.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev