Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Eplekakedessert på Fjøla

Eplekakedessert på Fjøla>

100 g sukker

100 g saltet meierismør

100 g mel

1 ts bakepulver

1 syrlig eple, gjerne Granny Smith

 1 egg ½ vaniljestang

 


Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver og pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter. Stek på 150 °C i ca 40 minutter.  La den hvile i 10 minutter etter steking før den tas ut av formen. 

 

Karamellsaus

200 g sukker

50 g saltet meierismør

100 g kremfløte

1 klype maldonsalt

 

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. Vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt og sil av.

Eplekompott

2 syrlige epler, gjerne Granny Smith, skrelt i terninger

100 g sukker

50 ml ferskpresset eplejuice, ikke konsentrat

 

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice. Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre. Ha eplekompott i formen og legg på den ferdigstekte kaken. Hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen eller legg på et lokk av alufolie. Varm opp i ca 10 minutter på 160 °C.

 

 Vaniljeis

8 eggeplommer

180 g sukker

7 dl H-melk

3 dl kremfløte

1 vaniljestang

 

Pisk sammen egg og sukker. Kok opp melk, fløte, frøene fra vaniljestangen og vaniljestangen. Ha melken i eggene og bland godt. Ha det tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under konstant omrøring til 82 °C. Sil over i en bolle og avkjøl. Kjør til is i en ismaskin.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev