Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Flambert brioche med blodappelsinsorbet

Flambert brioche med blodappelsinsorbet>

Brioche

1 kg kaldt mel

20 g salt

150 g sukker

30 g gjær

650 g kalde egg

400 g smør

egg til pensling

 

Bland alle ingrediensene sammen unntatt smøret, start sakte og øk hastigheten. Deigen er ferdig når den slipper bollen. Tilsett smørterninger og kjør sakte slik at det blander seg godt. La gjerne deigen hvile i kjøleskapet over natten eller i romtemperatur i ca 4 timer. Del den i 15 emner. Er den klebrig kan du avkjøle emnene i kjøleskapet i en halv time før du former dem. Form til runde kuler og la dem hvile i 20-30 minutter. Den enkleste måten er å slå opp emnene som til boller og sett dem på en plate med bakepapir. Hev til dobbel størrelse og stek dem i ovnen på 180° C i ca 8-10 minutter. 

 

Blodappelsinsorbet

Ca 1 liter is

225 g sukker

35 g glukose kokes opp i 50 g vann

Hell i 1 liter ferskpresset blodappelsinjuice.

Fryses.  Kjøres i ismaskin når den skal serveres.

 

Transjere appelsin

Skjær av toppen og bunnen av appelsinen. Sett den opp, og hold den med en gaffel i toppen. Skjær av alt det gule og hvite skallet fra toppen og nedover appelsinen. Legg ned den skrelte appelsinen. Skjær forsiktig ut fileten mellom hinnene, og løft den ut med kniven.

 

Flambere brioche

Smelt sukker brunt i pannen. Tilsett smør, smelt. Dypp briochen i fløte og stek den i pannen. Flambèr med Cointreau og Brandy NB: Husk at dette ikke må gjøres under viften på kjøkkenet. Fettet i viften tar lett fyr!

Anrette


Legg appelsinfiletene på briochen. Strø over pistasj- eller andre nøtter. Hell den varme karamellsausen over. Legg på en kule med blodappelsinsorbet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev