3 dl fløte
3 dl lettfløte
70 g sukker
5-6 stilker rosmarin
4 plater gelatin
½ kg plommer
2 ss sukker
2 ss hakkede pistasjnøtter
Fløtepudding
Ha halvparten av fløten i en kjele sammen med sukker og rosmarin. Varm opp, det behøver ikke å koke, til sukkeret løses opp mens du dytter rosmarinen litt ned i kjelen med en tresleiv for å frigjøre smakene. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Sil den varme fløten og ha i gelatinen etter at du har presset ut vannet fra den. Deretter tilsettes resten av fløten. Hell over i porsjonsformer og sett det kaldt i ca. 4 timer.
Plommesaus
Fjern steinene fra plommene og ha dem sammen med sukkeret i en kjele. La det putre til plommene nesten er gått i oppløsning. Dette tar ca. 30-40 minutter. Kjøres med stavmikser og avkjøles. Serveres som på bildet. Her er det pyntet med hvite karseblomster.
Tips
Fløtepuddingen, eller panna cotta som det egentlig heter, kan varieres med all slags smaker og sauser. Denne er kanskje litt ny, og rosmarin og plomme funker veldig godt sammen.