Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Fløtepudding, rosmarinsmak og plommesaus

Fløtepudding, rosmarinsmak og plommesaus>

3 dl fløte                                  

3 dl lettfløte                                      

70 g sukker                                 

5-6 stilker rosmarin                               

4 plater gelatin                                       

½ kg plommer                        

2 ss sukker                                 

2 ss hakkede pistasjnøtter                 

 

Fløtepudding

Ha halvparten av fløten i en kjele sammen med sukker og rosmarin. Varm opp, det behøver ikke å koke, til sukkeret løses opp mens du dytter rosmarinen litt ned i kjelen med en tresleiv for å frigjøre smakene. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Sil den varme fløten og ha i gelatinen etter at du har presset ut  vannet fra den. Deretter tilsettes resten av fløten. Hell over i porsjonsformer og sett det kaldt i ca. 4 timer.  

 

Plommesaus

Fjern steinene fra plommene og ha dem sammen med sukkeret i en kjele. La det putre til plommene nesten er gått i oppløsning. Dette tar ca.  30-40 minutter. Kjøres med stavmikser og avkjøles. Serveres som på bildet. Her er det pyntet med hvite karseblomster.

 

Tips

Fløtepuddingen, eller panna cotta som det egentlig heter, kan  varieres med all slags smaker og sauser. Denne er kanskje litt ny, og rosmarin og plomme funker veldig godt sammen. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev