Sellerirør med frossen, hvit sjokoladekrem
Sellerirør
4 selleribånd 7x10 cm og 2 mm tykke
Sellerirør med hvit sjokolade
Selleriskivene blancheres og avkjøles i isvann. La skivene dryppe av og rull hver enkelt rundt et plastrør med en diameter på 1,5 cm.
Rull klingfilm rundt røret og selleriskivene slik at selleriskivene sitter helt tett inntil røret. Legg røret med selleri og film i fryseren. Når sellerien er frossen,
tas filmen av og det frosne sellerirøret dras av røret. Røret fylles med sjokoladekrem og legges i fryseren igjen. Når røret og kremen er frossen skjæres endene til.
Sjokoladekrem
352 g kakekrem
448 g hvit sjokolade
1296 g fløte
Smelt hvit sjokolade og bland den inn i kakekremen. Pisk fløten lett. Vend halvdelen av sjokolademassen over i fløtekremen og vend sammen.
Vend deretter massen over i den siste sjokolademassen og vend det hele sammen. Massen settes i kjøleskapet i en 1 time.
Kakekrem
1 l melk
240 g sukker
500 g eggeplommer
65 g maizena
50 g oppbløtt gelatin
Alt bortsett fra gelatinen kokes opp og simres i 10 minutter mens du rører hele tiden. Gelatinen tilsettes og massen røres godt og avkjøles.
Selleripakker med bløt sjokoladekrem og frisk dill
12 utstukkede sellerirundinger på 3 cm i diameter, 2 mm tykke
40 g sjokoladekrem fra oppskrift
20 g hakket frisk dill
Blansjer de runde selleriskivene og avkjøl dem i isvann. La dem dryppe av, bland inn hakket dill i sjokoladekremen og vend det hele sammen.
Legg litt sjokoladekrem i midten av hver selleri skive og brett dem som trekanter. Oppbevar disse i kjøleskapet til servering, men maks i 3 timer.
Brunet smøris
300 g H-melk
200 g fløte
125 g brun farin
90 g eggeplommer
62,5 g brunet smør
1 plate oppbløtt gelatin
Alt blendes på thermomixer ved 80 °C i 10 minutter. Fyll blandingen på 2 pacojetbegere. Fryses i 24 timer. Ved servering kjøres isen 1 gang på pacojet.
Eddik-sne
1 dl eddik
1 dl sukker
50 g dillstilker
Kok opp sukker og eddik. Kjøl av og tilsett dill, la det trekke i 3 dager. Sikt dillen fra, bland 1 dl lake og 2 dl vann og frys. Når væsken er frossen, skrapes den med en gaffel til sne.
Oppbevares i fryseren til servering.
Krystallisert hvit sjokolade og dill
300 g sukker
300 g hvit sjokolade
½ dl vann
½ ts bakepulver
200 g hakket dill
Smelt hvit sjokolade. Kok sukker og vann til det gryner og tilsett bakepulver. Rør de to massene sammen med en visp.
Ved servering vendes det inn hakket dill.
Yoghurtsifon
300 g yoghurt
15 g flormelis
Fyll det hele i en siffonflaske. Tilsett en patron og rist godt.
Dillolje
200 g finplukket dill
1 dl rapsolje
Olje og dill blendes i thermomikser til en temperatur på 60 °C. Massen helles opp i et håndkle med en bøtte under, og den grønne
oljen vil samle seg i bøtten etter ca. 30 minutter. Det er viktig at man ikke rører eller presser i massen som ligger i håndkledet da blir oljen uklar.
Når oljen er samlet i bøtten, er den klar til servering.