Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter hvit sjokolade, dill og brunet smør

hvit sjokolade, dill og brunet smør >

Sellerirør med frossen, hvit sjokoladekrem

 

Sellerirør

4 selleribånd 7x10 cm og 2 mm tykke

 

Sellerirør med hvit sjokolade

Selleriskivene blancheres og avkjøles i isvann. La skivene dryppe av og rull hver enkelt rundt et plastrør med en diameter på 1,5 cm.

Rull klingfilm rundt røret og selleriskivene slik at selleriskivene sitter helt tett inntil røret. Legg røret med selleri og film i fryseren. Når sellerien er frossen,

tas filmen av og det frosne sellerirøret dras av røret. Røret fylles med sjokoladekrem og legges i fryseren igjen. Når røret og kremen er frossen skjæres endene til.

 

Sjokoladekrem

352 g kakekrem

448 g hvit sjokolade

1296 g fløte

 

Smelt hvit sjokolade og bland den inn i kakekremen. Pisk fløten lett. Vend halvdelen av sjokolademassen over i fløtekremen og vend sammen.

Vend deretter massen over i den siste sjokolademassen og vend det hele sammen. Massen settes i kjøleskapet i en 1 time.

 

 

 

 

Kakekrem

1 l melk

240 g sukker

500 g eggeplommer

65 g maizena

50 g oppbløtt gelatin

 

Alt bortsett fra gelatinen kokes opp og simres i 10 minutter mens du rører hele tiden. Gelatinen tilsettes og massen røres godt og avkjøles.

 

 

Selleripakker med bløt sjokoladekrem og frisk dill

12 utstukkede sellerirundinger på 3 cm i diameter, 2 mm tykke

40 g sjokoladekrem fra oppskrift

20 g hakket frisk dill

 

Blansjer de runde selleriskivene og avkjøl dem i isvann. La dem dryppe av, bland inn hakket dill i sjokoladekremen og vend det hele sammen.

Legg litt sjokoladekrem i midten av hver selleri skive og brett dem som trekanter. Oppbevar disse i kjøleskapet til servering, men maks i 3 timer.

 

Brunet smøris

300 g H-melk

200 g fløte

125 g brun farin

90 g eggeplommer

62,5 g brunet smør

1 plate oppbløtt gelatin

 

Alt blendes på thermomixer ved 80 °C i 10 minutter. Fyll blandingen på 2 pacojetbegere. Fryses i 24 timer. Ved servering kjøres isen 1 gang på pacojet.

 

Eddik-sne

1 dl eddik

1 dl sukker

50 g dillstilker

 

Kok  opp sukker og eddik. Kjøl av og tilsett dill, la det trekke i 3 dager. Sikt dillen fra, bland 1 dl lake og 2 dl vann og frys. Når væsken er frossen, skrapes den med en gaffel til sne.

Oppbevares i fryseren til servering.

 

Krystallisert hvit sjokolade og dill

300 g sukker

300 g hvit sjokolade

½ dl vann

½ ts bakepulver

200 g hakket dill

 

Smelt hvit sjokolade. Kok sukker og vann til det gryner og tilsett bakepulver. Rør de to massene sammen med en visp.

Ved servering vendes det inn hakket dill.

 

Yoghurtsifon

300 g yoghurt

15 g flormelis

 

Fyll det hele i en siffonflaske. Tilsett en patron og rist godt.

 

Dillolje

200 g finplukket dill

1 dl rapsolje

 

Olje og dill blendes i thermomikser til en temperatur på 60 °C. Massen helles opp i et håndkle med en bøtte under, og den grønne

oljen vil samle seg i bøtten etter ca. 30 minutter. Det er viktig at man ikke rører eller presser i massen som ligger i håndkledet da blir oljen uklar.

Når oljen er samlet i bøtten, er den klar til servering.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev