Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter epleis, maltjord, mashmallow og karamell

epleis, maltjord, mashmallow og karamell >

Grillet epleis

1800 g eple, grillet svarte i josper og most til puré

100 g sitronjuice

180 g sukker

930 g melk

230 g fløte

180 g sukker

180 g glukose

16 eggeplommer

4 gelatinplater, bløtlagt i kaldt vann

 

Grill eplene helt svarte, helst i en jospergrill eller annen lukket grill. Mos til en puré og passér. Kok opp sukker, glukose, sukker, melk og fløte. Slå det forsiktig over eggeplommene og pisk over vannbad til 82 °C . Tilsett puré og gelatin og frys i pacobokser eller ismaskin.

 

Maltjord

 

Dag 1

175 g hvetemel

85 g maltpulver

50 g hasselnøttmel

25 g sukker

75 g øl

 

Kjør ingrediensene 2-4 ganger sammen med øl i en mikser. La det tørke 3-6 timer på 90 °C og sikt gjennom finmasket sikt.

 

Dag 2

40 g hvetemel

20 g maltpulver

50 g hasselnøttmel

4 g salt

60 g smeltet smør

 

Kjør ingrediensene 2-4 ganger med tilsatt smør. Bland begge blandingene fra dag 1 og 2 og la det tørke i ovnen i ca. 3 timer.

 

Marshmallows

Ca. 50 marshmallows

2 dl vann, 450 g sukker og 1 ss glukose kokes til 126 °C

25 g gelatin

2 eggehviter

1 sitron, med juice og zest

 

Eggehviter og sitron vispes lett og ikke for hardt.

 

Maizennablanding

50 g melis og 50 g maizenna

 

Tilsett sukkerlaken forsiktig under visping. Smelt gelatin i en kjele, tilsett dette og  visp til det er kaldt. Hell det i en plastform drysset med maizenna- og melisblandingen og la det stå i romtemperatur på  24 °C. Skjær opp i passe biter. Brenn dem av med en brûléebrenner ved servering.

 

Askepulver «malto»

3 g høyaske, brenn høy med en brûléebrenner til aske og sikt den

20 g maltodextrin

5 g malt

13 g hasselnøttolje

0,5 g salt

4 g melis

 

Bland alle de tørre ingrediensene og visp forsiktig inn oljen.

 

Karamell

50 g sukker

50 g mørk sirup

50 g honning

50 g vann

 

Smelt sukkeret til karamell i en varm kjele. Tilsett resten og kok til 114 °C.

 

Fudge

50 g sukkerkaramell

150 g fløte

150 g hvit sjokolade

 

Smelt sukkeret i en varm kjele til det blir en karamell. Tilsett fløte og kok det sammen i fem minutter. Visp inn hvit sjokolade og la det stivne i romtemperatur. Anrett ingrediensene i en dyp skål med pulver og marshmallows på en stick.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev