Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Gulrotkake, sjokolade og havtornsorbet

Gulrotkake, sjokolade og havtornsorbet >

Melkesjokoladekrem

25 g sukker, lages til karamell

250 g fløte kokes opp og helles over karamellen

3 eggeplommer, piskes luftig

spe dem så forsiktig inn i fløtekaramellen

150 g Jivara hvit sjokolade

 

Ha alt over i et vannbad og rør med en slikkepott til anglais, 86 °C. Alt siles over 150 g hakket Jivara melkesjokolade og vispes. Avkjøl kremen og oppbevar den i en sprøytepose.

 

 

Gulrotkake

1,5 liters form

100 g romtemperert smør

2,5 dl sukker

2 egg

1,5 dl kefir

3 dl hvetemel

½ ss kanel

1 ts natron

ca 100 finrevet gulrot

 

Smør eller kle formen med bakepapir. Pisk smør og sukker porøst, tilsett et og et egg Ha i kefir, hvetemel, natron og kanel Bland tilslutt inn reven gulrot.   Stek formen i ovnen på 175 °C i 50-60 minutter.

 

Havtornsorbet

1 liter havtornjuice

360 g sukker

170 g glukose

470 g vann

 

Kok opp sukker, glukose og vann. Avkjøl og tilsett havtornjuice. Frys bandingen inn i en paco jet eller en iskremmaskin til sorbet.

 

Marengs

100 g eggehvite, kjøleskapskaldt

50 g + 50 g sukker

100 g melis

 

Pisk eggehviten luftig. Ha i 50 g sukker og pisk på mellomhastighet. Ha i resten av sukkeret og pisk på fullt til den er stiv. Sikt i melis og vend forsiktig inn. La marengsen tørke i ovnen på 70-80 °C i ca 1,5-2 timer.

 

Frø

Rist linfrø og solsikkefrø gylne i en stekepanne. Ha i litt sukker. Ha i noen dråper vann når sukkeret har smeltet. Legg frøene på et bakepapir til avkjøling.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev