Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter støpt julekonfekt med Cognac og honningfyll

støpt julekonfekt med Cognac og honningfyll >

Støpt julekonfekt

Bruk en støpeform du liker og temperer sjokoladen. Bruk sjokolade av høy kvalitet og hell den tempererte sjokoladen over støpeformen. Slutt å helle når brettet er nesten fullt av sjokolade. Bruk en sparkelspade og fordel sjokoladen slik at alle rommene er fulle. Skrap av overflødig sjokolade. Dunk i formen slik at det ikke er luftbobler.

 

Hell sjokoladen tilbake i bollen og skrap av brettet. Det skal nå ligge et tynt lag sjokolade i hvert rom i støpeformen.

Legg formen på en rist og la det renne av seg. Når sjokoladen har satt seg skraper du formen.

 

Fyll konfekten med ønsket fyll, og pass på at det er plass for å støpe dem tette. Tilfør mer temperert sjokolade og fordel over brettet. Dekk hele brettet med et jevnt lag og skrap av når den har satt seg.

 

Sett formen opp ned og gi den et dunk. Er sjokoladen riktig temperert vil konfekten slippe formen. 

 

 

Cognac og honningfyll 

250 g manjari sjokolade

170 g fløte

40 g honning

40 g cognac

70 g smør

 

Kok opp fløte, hell den over sjokoladen og tilsett honning og cognac.

Når temperaturen er under 40 °C, tilsettes smør. Kjør med stavmikser til en myk konsistens.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev