Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Hvit sjokolade- og limemousse, fruktterrin, sorbet og myntepesto

Hvit sjokolade- og limemousse, fruktterrin, sorbet og myntepesto>

Hvit SJOKOLADE OG LIMEMOUSSE

250 g hvit sjokolade

3 ss melk

3 ss yoghurt naturell

2 lime

3 plater bløtlagte gelatin

 

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med melk og pass på varmen. Bland inn yoghurt til en glatt konsistens.

Rasp skallet av limen, men unngå det hvite av kjøttet.

Rør dette inn i smeten og kjøl den ned.

Vend inn pisket krem til slutt og ha moussen i passe former.

Avkjøl i 3 – 4 timer.

 

MYNTEPESTO

1 neve mynteblader

1 dl 50/50 sukkerlake

1 ss hvit sjokolade

1 ss pinjekjerner

litt sitron etter smak

 

Kjør alle ingrediensene sammen til en oljeaktig og litt løs konsistens.

 

FRUKTTERRIN

1 vaniljestang

1/2 liter 50/50 sukkerlake

2 dl hvitvin

6 gelatinplater

tynne skiver av fersk frukt etter eget valg

saft av en 1/2 sitron

 

Kok opp sukkerlake sammen med vaniljestangen.

Rør inn gelatinplatene og tilsett hvitvin. Smak til med sitron.

Kle en form med clingfilm.

Legg fruktskivene lagvis oppover, men la det være litt mellomrom på sidene av formen. Ikke press hardt sammen, men la det være litt luft i mellom. Hell over laken og avkjøl formen i ca 8 timer.

 

HVITVINSORBET

1/2 liter 50/50 sukkerlake

3 dl hvitvin

1 vaniljestang, delt og skrapet

4 ss glukose

1/2 sitron

 

Kok opp sukkerlaken til kokepunktet sammen med vaniljestangen.

Rør inn glukosen og ha på hvitvin.

Smak til med sitron til en frisk smak. Sil blandingen gjennom en fin sil. Avkjøl og kjør blandingen i en iskrem-maskin til sorbet.

 

Skjær et fint stykke av terrinen. Legg moussen oppå med et fint egg av sorbeten på toppen.

Drypp myntepesto rundt på tallerkenen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev