Hvit sjokolademousse
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
300 g hvit sjokolade
4 plater bløtlagt gelatin
5 dl fløte
2 ss revet ingefær
Bland eggeplommer, sukker og fløte. Lag crème anglaise ved å varme blandingen forsiktig opp i en kjele til den er legert. Avkjøl til rundt 45 °C. Smelt sjokoladen i vannbad og bland sjokolade og crème anglaise. Smelt gelatinen og vend denne inn. Pisk fløten halvstiv og vend den sammen med sjokoladeblandingen som ikke må være altfor kald. Sett kremblandingen i former.
Posjert rabarbra
2 stilker rabarbra
skall av 1 sitron
5 dl vann
250 g sukker
Skrell og rens rabarbraen, og ta vare på avskjæret. Del stilkene i passe store biter og trekk dem i laken til de er møre, ca. 5 minutter.
Krumkaker
4 egg
200 g sukker
200 g smeltet smør
200 g mel
1 ts kardemomme
Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn resten. Stek røra til tradisjonelle krumkaker i jern. Du kan også smøre den ut på en silikonmatte og stek den gyllen i ovn for så å kjøle ned og knekke opp i biter.
Rabarbrasorbet
400-500 g rabarbra, i biter med rødt skall
200 g sukker
200 g glukose
1 l vann
1 vaniljestang
Kok opp sukker, vann, glukose og vaniljestang delt i to. Ha i rabarbra delt i skiver og klem i saften av en halv sitron. La det putre til rabarbrabitene er møre. Ta ut vaniljestangen, kjør resten sammen med stavmikseren, sil og avkjøl. Kjør blandingen i ismaskinen til en fast og fin sorbet.
Anrett på en passende tallerken og pynt gjerne med sommerens spiselig blomster.