Støpt julekonfekt
Bruk en støpeform du liker og temperer sjokoladen. Bruk sjokolade av høy kvalitet og hell den tempererte sjokoladen over støpeformen. Slutt å helle når brettet er nesten fullt av sjokolade. Bruk en sparkelspade og fordel sjokoladen slik at alle rommene er fulle. Skrap av overflødig sjokolade. Dunk i formen slik at det ikke er luftbobler.
Hell sjokoladen tilbake i bollen og skrap av brettet. Det skal nå ligge et tynt lag sjokolade i hvert rom i støpeformen.
Legg formen på en rist og la det renne av seg. Når sjokoladen har satt seg skraper du formen.
Fyll konfekten med ønsket fyll, og pass på at det er plass for å støpe dem tette. Tilfør mer temperert sjokolade og fordel over brettet. Dekk hele brettet med et jevnt lag og skrap av når den har satt seg.
Sett formen opp ned og gi den et dunk. Er sjokoladen riktig temperert vil konfekten slippe formen.
Multe- og kanelfyll
250 g fløte
75 g sukker
100 g dextrose
75 g Lakka multelikør
225 g hvit sjokolade, Ivory Valrhona
Kok opp fløte, sukker og dextrose.
Hell over sjokoladen, rør sammen og tilsett likøren. Kjør til en myk konsistens med stavmikser.