Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Lakris på pinne

Lakris på pinne>

156 g eggeplomme

62 g sukker

50 g fløte

25 g reglisse, flytende lakrispaste

½ dl fløte

10 g reglisse

1 g salt

 

Rør sammen egg og sukker.

Kok opp fløte og spe den inn i sukkerblandingen.

Rør inn reglissen og smak til med salt.

Sil smeten og ha dette i en bakk som trekkes med plastfolie.

Bak i ovn på 100 °C til den har satt seg.

Avkjøl. Når den er kald mikses den opp i mikser. Spe inn ½ dl fløte og 10 g reglisse til den får kremete konsistens.

Sprøyt smeten i halvsirkel-silikonformer og frys inn.

Sett sammen 2 og 2 halvsirkler og form dem runde. Frys igjen.

Stikk kulene på pinner.

Dypp kulene i 60 °C  temperert kakaosmør og sett i en bakk så de holder seg stående. Sett på kjøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev