FOTO audun Aagre
KOKK peder Støylen og Joakim Østlie
appetitt 2/2013
156 g eggeplomme
62 g sukker
50 g fløte
25 g reglisse, flytende lakrispaste
½ dl fløte
10 g reglisse
1 g salt
Rør sammen egg og sukker.
Kok opp fløte og spe den inn i sukkerblandingen.
Rør inn reglissen og smak til med salt.
Sil smeten og ha dette i en bakk som trekkes med plastfolie.
Bak i ovn på 100 °C til den har satt seg.
Avkjøl. Når den er kald mikses den opp i mikser. Spe inn ½ dl fløte og 10 g reglisse til den får kremete konsistens.
Sprøyt smeten i halvsirkel-silikonformer og frys inn.
Sett sammen 2 og 2 halvsirkler og form dem runde. Frys igjen.
Stikk kulene på pinner.
Dypp kulene i 60 °C temperert kakaosmør og sett i en bakk så de holder seg stående. Sett på kjøl.