Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter chevrekrem, pære, krydderbrød og tranebær

chevrekrem, pære, krydderbrød og tranebær>

4 pærer

120 g chevre, gjerne St. Maure

4 tykke skiver pain d’epice eller annet krydderbrød

200 g ferske tranebær

2 dl tranebærjuice

1 sitron

50 g sukker

2 dl melk

5 g eggehvitepulver

1 plate gelatin

espumaflaske

gasspatroner

 

Kok først en lake på halvparten av tranebærene med sukker og tranebærjuice. Kok laken i 10 minutter og sil av. Skrell pærene og trekk dem møre i tranebærkraften. Skjær tynne skiver og kle dem i taksteinmønster inne i en plastring. Stikk ut en skive krydderbrød eller annet egnet brød og dytt det ned i bunnen av ringen. Dynk med litt av tranebærlaken. 

Varm opp melken og smelt inn 100 g chevre. Tilsett en oppbløtt plate gelatin, eggehvitepulver og smak til med litt salt. Fyll blandingen på en espumaflaske og rist godt. Fyll opp ringen med små biter av chevre og noen terninger med syltet pære. Topp til slutt med en luftig chevrekrem. Anrett  med noen ekstra biter syltet pære og biter med moden geitost.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev