FOTO ulla Westbø
KOKK even ramsvik, Torstein Østenstad og Ronny Kolvik
appetitt 3/2010
4 pærer
120 g chevre, gjerne St. Maure
4 tykke skiver pain d’epice eller annet krydderbrød
200 g ferske tranebær
2 dl tranebærjuice
1 sitron
50 g sukker
2 dl melk
5 g eggehvitepulver
1 plate gelatin
espumaflaske
gasspatroner
Kok først en lake på halvparten av tranebærene med sukker og tranebærjuice. Kok laken i 10 minutter og sil av. Skrell pærene og trekk dem møre i tranebærkraften. Skjær tynne skiver og kle dem i taksteinmønster inne i en plastring. Stikk ut en skive krydderbrød eller annet egnet brød og dytt det ned i bunnen av ringen. Dynk med litt av tranebærlaken.
Varm opp melken og smelt inn 100 g chevre. Tilsett en oppbløtt plate gelatin, eggehvitepulver og smak til med litt salt. Fyll blandingen på en espumaflaske og rist godt. Fyll opp ringen med små biter av chevre og noen terninger med syltet pære. Topp til slutt med en luftig chevrekrem. Anrett med noen ekstra biter syltet pære og biter med moden geitost.